Månadsbrev September

Det har varit en intensiv månad med EM och sista SM deltävlingen.

EM gick av stapeln i Brande DK med deltagande av 17 traktorer i olika klasser med blandade resultat. Deltagarna lyckades ta hem 5 medaljer 2 silver och 3 brons vilket är positivt för svensk traktorpulling. Medaljörer är Red Massey silver och Iron Toy Junior brons i 350kg Stock, Grey Massey brons i 500kg Stock, Yellow Fire brons i 500kg Mod samt Wicked Toy silver 600kg Mod.

Hela Resultatet finns under EM 2023

SM avslutning i Tvängstorp med ett startfält på hela 71 traktorer, för en del gick det som förväntat och man kan stoltsera med att kalla sig för svensk mästare i Traktorpulling, för andra gick det inte som planerat och man får nu ladda för en ny säsong för att ta revansch och utmana i titelstriden nästa år. Prisutdelning för SM kommer att ske på kvällen under firandet av 40års jubileet.

Förbundet vill ha in nomineringar till Årets pulling motor, det ska vara personer eller klubbar som gjort något under året för svensk traktorpulling. Skicka ert förslag till [email protected] med en motivering varför just ert förslag skall få detta pris senast 1/11.

Förbundet vill även upplysa klubbarna/arrangörerna att det tänkta datumet för nästa års tävling skall skickas in senast 1/11, har man två datum så ange huvud datum och reserv datum.

Förarföreningen kommer hålla sitt årsmöte digitalt 9/11 kl 19:00 separat kallelse kommer.

Förbundets årsmöte kommer att hållas på Scandic star i Lund 18/11 kl 11:30 innan kvällens firande av svensk traktorpulling 40år. Det går fortfarande att anmäla sig till festen.

Comments are closed.